Kuopion Tennisseurasta Pajulahden harjoituskeskuksen kummiseura


KTS Valmennusorganisaatio


Kevät 2018 viikko-ohjelma

Aikuisten leirit kevät 2018
Puolen Suomen Tennis (PST)

PST Tour 2018

PST minimidi 2017-18
                                                                                                                                                                                                                    
Kuopio 20.1.2011. Kuopion Tennisseura ja Pajulahden harjoituskeskus tekivät suomalaista tennishistoriaa ja sopivat kummiseurayhteistyöstä ensimmäisinä. Sopimus kattaa vuoden 2011 loppuun asti. Yhteistyön pääpaino tulee olemaan pelaajien leirityksissä ja valmentajakoulutuksissa. Yhteistyö antaa myös mahdollisuuden KTS:lle kehittyä ja kasvaa edelleen. Kuopion Tennisseura saa yhteistyöstä mm. ammatimaista apua eri tapahtumien järjestämiseen, pelaajien säännöllistä testausta leirien yhteydessä ja seurantaa, ja ylipäänsä lisää virikkeitä koko toimintaan. Yhteistyölle on saatu tukea myös Urheiluopistosäätiöltä.

Kummiseuratapahtuma järjestettiin KTS-hallilla. Mukana tapahtuman järjestämisessä Pajulahdesta oli harjoituskeskuksen päävalmentaja Pekka Kainulainen ja KTS:n kasvatti, kummipelaajaksi valittu Juuso Laitinen sekä KTS:n puolelta kilpavalmentaja Ari Oikarinen.

Itse tapahtumassa Kainulainen ja Oikarinen korostivat yhteistyön merkityksen tärkeyttä molemmille osapuolille ja kävivät läpi vuoden 2011 yhteistyötapahtumat yleisölle, joita oli kaikkiaan n. 30 valmentajat, kilpajuniorit ja vanhemmat mukaan lukien. Sen jälkeen Kainulainen veti lämmittelyt KTS:n kilpajunioreille Laitisen toimiessa esimerkkihenkilönä. Harjoituksiin ja samalla myös kilpaotteluihin valmistautumisen tärkeys tuli erinomaisesti esille. Sen jälkeen pelaajat pääsivät lyömään palloa ja samalla Kainulainen ja Oikarinen tekivät pelaaja-arviointia. Sitten oli vuorossa Laitisen ja Kainulaisen demonstraatio syötöstä ja siihen liittyvät valmistavat osuudet jotka vahvistivat itse pääharjoitusta eli syötön vauhdin kehittämistä. Samalla Kainulainen kertoi myös mitä ja miten pitkään vaatii saada sellainen syöttö kuin Laitisella nykisin on. Lopuksi sitten yleisöllä oli mahdollista kysyä ja keskustella aiheeseen liittyvistä asioista. Pitkäjänteinen, omaehtoinen innostunut ja intohimoinen tekeminen on kuitenkin kaikista tärkein ajatellen koko pelaajan kehittymistä, mikä oli keskustelujen pohjalta, kysymyksiin ja kommentteihin vastaamisten yhteenvetona.

Kiitokset kaikille kummiseuratapahtumaan osallistuneille pelaajille, vanhemmille ja valmentajille ja erityiskiitos vielä Pekka Kainulaiselle ja Juuso Laitiselle erinomaisesta esityksestä ja toivomme yhteistyölle pitkäaikaista jatkoa.

Tennisterveisin Kuopion Tennisseuran puolesta Ari Oikarinen