Katariina Loikkaselle SM-hopeaa


KTS ValmennusorganisaatioAikuisten leirit kevät 2018
Puolen Suomen Tennis (PST)

PST Tour 2018

PST minimidi 2017-18
                                                                                                                                                                                                                    
Helsinki 27-30.12.2011. Klassikan urheilulukiota ja KTS:ää edustava Katariina voitti SM-hopeaa koululaistenniksen suomen mestaruuskilpailuissa. Finaalissa vastaan asettui  1. sijoitettu Annika Sillanpää TaTS. Annikan kovat peruslyönnit ja syöttö olivat tällä kertaa liikaa Katalle. Vaikka Annika voiti finaalin 6-0,6-2, Katan esiintyminen turnauksessa oli erittäin lupaavaa antavaa tulevaisuutta ajatellen.

Lukion tyttöjen kaksinpelissä pelaava Kata voitti pääsarjan puolivälierissä JTS:n Lotta Sarpolan 6-4,6-0. Välierässä vastustajaksi asettui 2. sijoitettu Julianna Heino Smash, jota vastaan Kata ei ole ollut lähelläkään voittoa aikaisemmin. Trilleriksi muodostunut ottelu kesti kolme ja puoli tuntia. Ensimmäinen erä meni Juliannalle 7-6(6). Toisessa Juliannalla oli omassa syötössä 5-4 tilanteessa 2 ottelupalloa mutta Kata selvitti ne ja voitti erän 7-6(6). Kolmannessa erässä edettiin tilanteeseen 5-4 syötön pidoilla. Juliannan syöttäessä Kata sai ensimmäisen ottelupallon ja ratkaisi ottelun heti siitä ja eteni finaaliin ensimmäistä kertaa urallaan kaksinpelissä.

Turnauksen tasosta ja myös Katan välierävoiton arvosta kertoo se että Annika on naisten listalla Suomessa nro 10 (T18 nro 3), Julianna nro 22 (T18 nro 8) ja Kata sijalla 55 (T18 17).

Kuopiolaisia pelaajia oli yhteensä mukana peräti 13, KTS:stä 10 ja PTT:ltä 3 pelaajaa.

Ala-asteen tyttöjen sarjassa Liisa Vehviläinen voitti karsinnan eka ottelun mutta hyvästä ottelusta huolimatta kaksi vuotta vanhemmalle Ronja Haikalle HVS 6-4,6-2.

Ala-asteen poikien sarjassa Riku Kukkonen voitti karsinnan ensimmäisen ottelun mutta tappio toisella kierroksella Antti Kampmanille TaTS 6-1,6-2.

Ylä-asteen poikien sarjassa Tommi Lehtinen pääsi karsinnoista pääsarjaan. Tappio tuli kaksi vuotta vanhemmalle Filip von Troille HVS pääsarjan eka kierroksella 6-1,6-1.
Nuutti Enkkelä pelasi myös itsensä karsinnoista pääsarjaan. Siinä tappio hyvän esityksen jälkeen Kim Kauppilalle Smash 6-1,6-3.
Paavo Villman voitti karsinnan ensimmäisen kierroksen ottelun mutta Noah Johanssen TVS oli vielä liikaa toisella kierroksella luvuin 6-1,6-1.
Joonatan Pakkanen voitti myös ensimmäisen karsintaottelunsa mutta tappio toisella Jaakko Vuorelle VarTe.
Otto Sillman hävisi karsinnan ensimmäisen ottelunsa Otto Solatielle HVS 6-0,6-3.

Tyttöjen ylä-asteen sarjassa Iida Pätynen voitti kaksi karsintasarjan otteluaan ja eteni pääsarjaan. Siinä Oona Eskoli SaTa voitti Iidan 6-1,6-0.

Poikien ylä-asteen 4-pelissä Tommi Lehtinen/Iida pätynen etenivät puolivälieriin. Tappio siinä parille Kaverinen/Nurmio. Pakkanen/Enkkelä ja Villman/ Roope Airaksinen PTT hävisivät avausottelunsa.

Lukion poikien sarjassa Roope Korhonen ja Santeri Pätynen voittivat kaksinpelissä karsinnan avausottelunsa mutta toisella kierroksella tuli tappiot. Roope hävisi Miika Roihalle Smash 6-2,6-3 ja Santeri Petja Bergille Smash 6-4,6-3.
4-pelissä pojat etenivät puolivälieriin jossa TaTS:n pari Kivijärvi/Huttunen voittivat 6-3,6-4.

Valmentajana reissussa Ari Oikarinen.